woensdag 8 januari 2014

21 weken

En dan ineens is het alweer 8 januari, een nieuw jaar, een jaar waarin we ons kleine wonder mogen verwelkomen! We zitten op de helft van de zwangerschap en al liggen er nog heel wat weken voor ons, we zijn steeds meer bezig met regeldingen en voorbereidingen voor de komst van Lammetje3!
De afgelopen 2 weken waren vol van feestelijke dagen en heel veel gezelligheid!
We vierden kerst met onze families, vierden onze verjaardagen en hadden een heel mooi en gezellig oud en  nieuw. Met 10 volwassenen en 12 kindjes die allemaal heel lief hebben geslapen zodat wij konden genieten van heerlijk eten, vriendschap en gezelligheid! Ach, dan is 3 straks een makkie, toch?!
Op mijn verjaardag, 30 december, hadden we onze 20 weken echo. Mooi en bijzonder, maar ook wel heel erg spannend! Ze kunnen zoveel zien en wat als ze iets tegenkomen wat niet goed is?
Toch wilden we niet negatief denken en erop vertrouwen dat het goed zou zijn.
En wat was het bijzonder!
We kregen een hele uitgebreide echo en konden ons allebei van Sara niet herinneren dat het zo uitgebreid was. We hebben wel bijna een half uur binnen gezeten en vol verwondering naar ons kleine wonder gekeken. Mijn lieve mama was mee en het was heel waardevol om dit met haar te kunnen delen.
Ons kindje lag bijna de hele tijd met één handje tegen een oortje en het andere handje op de mond. Het lag er zo relaxed bij!
Hoofdje met het handje bij de mond

Het moment dat het een armpje bewoog en we het handje zagen grijpen was zo bijzonder, we konden zelfs de vingertjes tellen!
Je zou haast denken dat het allemaal wat 'normaler' wordt nu je zo'n zwangerschap en echo al wat vaker hebt meegemaakt. Sommige mensen zeggen ook dat het bij een derde allemaal zo snel gaat dat je er veel minder bewust van geniet. Voor ons is het juist niet zo! We genieten ontzettend en juist omdat we een beetje weten wat komen gaat lijkt het allemaal nog intenser en maken we een echo nog wat bewuster mee. Het blijft zo'n groot wonder!
Ondertussen voel ik ons kindje iedere dag en het gaat steeds meer bewegen! De placenta ligt aan de achterkant, dus ook aan de buitenkant kan ik de schopjes en bewegingen al een beetje voelen!
Tim is tot nu toe elke keer net iets te laat geweest, maar zal het vast en zeker binnenkort ook kunnen voelen.
We blijven genieten en zijn God zo dankbaar dat we dit grote wonder van nieuw leven opnieuw mogen meemaken!

U bent het die mij heeft gemaakt, wat U bedacht heeft is volmaakt en daarom dank ik U altijd!
(tekst die op het geboortekaartje van Luuk stond...)

Beentje en voetje
 

3 opmerkingen:

Leoniek zei

Leuk om te lezen! Het zijn zeker hele mooie en gave echo's. Wat superleuk dat je het zo goed kan voelen en straks ook voor Tim te voelen is! Wat bijzonder en bijzonder gemaakt door onze God! Wow! We blijven met jullie uitkijken!

(O)ma Anneke zei

Zo mooi om te zien, zo mooi gemaakt door onze God, zo dankbaar!

Josee zei

En het kindje groeit maar en groeit maar.. en jij ongetwijfeld ook! (dat ga ik vrijdag beoordelen:-)) En samen met z'n vieren groeien jullie steeds meer toe naar met z'n vijven.. spannend he?! Ik ben zó benieuwd! x Joos